Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De Workshop Plat Amsterdams staat onder leiding van een echte Amsterdamse geinponem.

Deze geboren en getogen Jordanees verkoopt jullie tijdens deze workshop plat Amsterdams geen Haarlemmerdijkies. Integendeel! Jullie worden in ‘no time’ klaargestoomd tot ‘Mokumse staatsburgers’.

Door zijn ruime ervaring heeft onze Amsterdamse Sjonnie er wel sjoege van! En maakt hij jullie bekend met de beginselen van het Amsterdamse dialect. Zo kan jij aan het eind van deze workshop een willekeurige Amsterdamse kroeg binnen lopen en vol kapsones een kopstootje of een jonge klare bestellen.

Een meier of een joetje kennen de meeste mensen wel. Maar wat dachten jullie van een porum, jajem, majem, gleuvenrijder, belatafelen of togus? Tijdens deze Workshop Amsterdams Praten komen onze leukste en meest bijzondere uitspraken aan bod. Maar zonder een uitleg over de beginselen van ons accent, de tongval en uitspraken van klinkers lukt dat jullie nooit. Gelukkig is onze Amsterdamse Sjonnie de beroerdste niet en zal jullie het een en ander bij brengen.

Het verschil tussen kennen & kannen kunnen wij niet.
Een vraag die misschien bij je opkomt: wat is het verschil tussen ‘kennen’, ‘kannen’ en ‘kunnen’? Voor de workshopbegeleider maakt dat geen bal uit, en hij legt je haarfijn uit waarom het ook niet belangrijk is in Mokum. En wat te denken van ‘moeten’ versus ‘motten’? Geen zorgen, tijdens deze interactieve en humoristische workshop leer je precies hoe het zit.

Of je nou op zoek bent naar een leuk bedrijfsuitje of iets bijzonders wilt doen tijdens een vrijgezellenfeest of vriendenuitje, deze workshop is een ideale aanvulling op je bezoek aan Amsterdam. Je leert niet alleen het Amsterdamse dialect, maar hebt ook gegarandeerd een middag vol lol en plezier.

Dus heb je wel zin in een gebbetje? Reserveer dan deze workshop Plat Amsterdams en maak je op voor een geinig middagje samen met je gappies in mooi Mokum!

Deze workshop geeft je de kans om je helemaal onder te dompelen in de Amsterdamse cultuur – en dat alles met een flinke dosis humor!

Wil je, je bezoek aan Amsterdam compleet maken? Combineer deze workshop dan met een rondleiding door de Jordaan, waarbij jullie samen met een Amsterdamse gids in twee uurtjes de gezelligste plekjes en kroegen van de Jordaan bezoeken.

Lijkt een Workshop Plat Haags jouw stiekem toch vee leuker? Dat kan bij ons ook! Samen met onze Haagse Harry leren wij jullie in ‘no time’ Haags lullen.